Jeugdactiviteit Weidevogelbescherming Houten een groot succes!

Zaterdag 20 april genoten 23 enthousiaste kinderen en eenzelfde aantal ouders van een avontuurlijke en leerzame ochtend in het weidevogelreservaat de Hoon (achter de hockeyvelden in Houten). De activiteit werd georganiseerd door de Weidevogelbescherming Houten. 

Naast het waarnemen van grutto’s, tureluurs, scholeksters en kieviten met hun kuikens gingen de jonge natuurliefhebbers ook op ontdekkingstocht in de bodem, op zoek naar de favoriete maaltijd van de weidevogels: wormen, emelten en insecten. 

De ochtend zat vol leuke activiteiten, waaronder een weidevogelquiz en het onderzoeken wat een roofvogel zoals eet door het ontleden van braakballen (want alles wat een roofvogel niet kan verteren, braakt hij uit). Na al dat speuren en ontdekken was het tijd voor een lekkere pauze met pannenkoeken en lokale appel- en perensap.

Deze jeugdactiviteit was een primeur voor de Weidevogelbescherming Houten, maar gezien de grote opkomst en de enthousiaste reacties van de deelnemers, zal het zeker niet de laatste keer zijn!

De Weidevogelbescherming Houten zet zich in voor het beschermen van nesten van weidevogels, met een focus op het voorkomen van verstoring of beschadiging door agrarische activiteiten. Dit gebeurt altijd in nauwe samenwerking met de boerenbedrijven in Houten, Schalkwijk en Tull en ’t Waal.

Meer weten over de activiteiten van de Weidevogelbescherming Houten? Kijk dan op https://www.milieuwerkgroephouten.nl/werkgroepen/weidevogelbescherming/#