Jeugdactiviteit weidevogelbescherming Houten op 20 april

De werkgroep weidevogelbescherming van de milieuwerkgroep Houten organiseert op 20 april een excursie op ‘De Hoon’. Heb je ook belangstelling? Geef je op. Hieronder lees je het bericht van de werkgroep.

Weet je wat een grutto is, heb je gehoord van het eerste kievietsei? Wil je meer weten over de weidevogels bij Houten en hoe het met ze gaat? Op zaterdag 20 april van 10:00-12:00 gaan we vogels spotten bij het weidevogelreservaat de Hoon in Houten achter de hockeyvelden. Wij zorgen voor pannenkoeken, iets lekkers te drinken en koffie met koek voor de ouders en jullie gaan opdrachten uitvoeren.

Welke weidevogels kun je ontdekken met een telescoop of een verrekijker? Je kunt ze afvinken op de zoekkaart. Wat eten weidevogels? We gaan wormen en insecten zoeken in de aarde. Ontdek alle soorten weidevogels en hoe zien de eieren eruit? Kortom het wordt een leuke en leerzame ochtend en wie weet wordt je jeugdbeschermer van de weidevogels. De vogels hebben je nodig!

Ben je tussen de 8 en 14 jaar en ben je nieuwsgierig, geef je dan op door een mail te sturen naar weidevogels@milieuwerkgroephouten.nl. Neem je ouder, broer, zus, vriend en vriendin mee en zet in de mail met hoeveel personen je komt. We kijken uit naar je komst, tot 20 april!

Don Kooreman Coördinator vrijwillige weidevogelbescherming Houten

Fotocredit:OERRR